Pan That Palette challenge intro za 2018.

by , on
Dec 4, 2017

Ćao Gmineeee!

Ove godine sam malo poranila sa ovim challenge-om ali onda možete zamisliti koliko sam jedva čekala da ga započnem!

Počinjem već sada jer sam zaključila da sam većinu posla obavila iz prošle godine, tj. ove. U mom zadnjem update-u smo prešli sve i objasnila sam vam svoje utiske o paletama i gde je najviše zapelo, a gde je išlo glatko – čitaj Sleek palete, skoro pa otišle! I zato sada krećem jer je ostalo bukvalno po koja senkica i pan u Sunset i The Original paleti Sleek Makeup-a koje ću trošiti usput i možda uspem ispanovati i do kraja 2017.

sleek makeup sunset paleta finale pan that palette 2017

sleek makeup sunset paleta finale pan that palette 2017

sleek makeup paleta the original nakon godinu dana panovanja

sleek makeup paleta the original nakon godinu dana panovanja

 

sleek makeup sunset paleta finale pan that palette 2017

sleek makeup sunset paleta finale pan that palette 2017

 

Nema ništa lepše nego kad smišljaš koju ćeš sledeću paletu ili neku stvarčicu iz svoje makeup kolekcije sledeću panovati… ah slatke muke. Ovaj put sam se odlučila da to bude paleta koju trenutno najviše vilim i najviše koristim, a to je naravno Galaxy paleta Fenty Beauty by Rihanna.

Motivisala me je činjenica da je toliko volim i često koristim da sam već sada dotakla pan na nijansi Mars on Fire!!?

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi mars on fire

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi mars on fire

Tako da je izbor bio prilično jasan.

fenty beauty by rihanna galaxy paleta

fenty beauty by rihanna galaxy paleta

fenty beauty by rihanna galaxy paleta

fenty beauty by rihanna galaxy paleta

 

Panujem samo dok ne dotaknem pan, ne verujem da ću trošiti do kraja kao ove godine, jer mi to nije cilj obzirom da imam još gomilu paleta koje čekaju bolje dane..So… Danas je 4.12.2017. i zvanično počinjemo ovaj challenge!

Pozivam sve Gmine da se pridruže sa svojim izborom palete za novu godinu panovanja!

Srećno!

E da, update ću snimati na svakih mesec dana, to je novina koju ubacujem jer mi je tako mnooogo lakše da se motivišem, i da ostanem fokusirana na task ahead.

Poslednji update za ovu godinu gde sam detaljno govorila o utiscima svih paleta u challenge-u:

Halloween Fantasy Creature makeup look

by , on
Nov 23, 2017

Ok. Priznajem da je ovo look koji bih furala ceo dan, svaki dan… Zašto ne živimo na marsu ili negde gde je nebo ljubičasto a zemlja tirkizno plava?…

Proizvodi koje sam koristila možete videti u videu:

Brendovi:

Fenty by Rihanna paleta senki Galaxy

Sleek Makeup paleta matte senke

NYX Avant pop palete

NYX Jumbo olovke za oči

Avon plava maskara

Essence matte ruž

Fenty sjaj za usne Gal on the Moon

Glitter Sophie Hanna Richardson

Jakna: Prettylittlething 

Aura kremasti hajlajter

Essence hajlajter holo u stiku

Kiko paleta senki

 

Noviteti iz drogerija: Caudalie, Nuxe, Essie, Dirty Works…

by , on
Nov 23, 2017
nuxe creme fraiche krema za lice normalna koža

Ćao Gmine! Danas za vas imam neke novitete koje sam pazarila proteklih dana.

Ako želite možete pogledati video na mom kanalu, a cene svih proizvoda imate u pregledu moje korpe koju sam zabeležila za vas:

 

vichy tent ideal puder u nijansi 15

vichy tent ideal puder u nijansi 15

Novi puder koji sam testirala ovog meseca, lagane formule i moram proiznati iznenađujuće pozitivnih utisaka obzirom da mi je Vichy krema Liftactiv dala užasni osip po licu i alergijsku reakciju koja se smirivala nedelju dana! Svakako više o ovom puderu čućete u favoritima Novembra;)

 

suvi šampon za kosu batiste exotic

suvi šampon za kosu batiste exotic

Suvi šampon i nije moj must have proizvod ali dobro dođe u neim situacijama kada žurim i kasnim, kao prva pomoć – mada stvarno ne volim taj škripavi osećaj na temenu glave awwwhdggr :/ Ali nedavno sam potrošila Adv Techniques od Avona u mom Finish 13 by Halloween projektu i trebao mi je mali back up za nedaj bože 😉

avon šampon za suvo pranje kose

avon šampon za suvo pranje kose

reve de miel nuxe balzam za usne

reve de miel nuxe balzam za usne

Ovo malo čudo od balzama miriše fantastično!

polutrajna farba za kosu live

polutrajna farba za kosu live

Recenziju za Schwarzkopf možete pogledati u ovom videu, ali kao što sam i spominjala tada, ove farbe su izuzetno ‘suve’ i ne bi ih koristila za full intenzitet boje na dugoj kosi pošto bi vam trebala milion i jedna tubica farbe 😀 Ali meni sada odgovara jer nameravam da stavim gomilu balzama, razblažim boju i postignem pastelni efekat.

pena za tuširanje nivea rabarbara

pena za tuširanje nivea rabarbara

 

pena za tuširanje nivea kremasta

pena za tuširanje nivea kremasta

Za sada sam probala samo ovu penu i odlična je, više u favoritima o njoj!

nuxe šampon za kosu sa medom reve de miel

nuxe šampon za kosu sa medom reve de miel

 

nuxe suvo ulje za telo

nuxe suvo ulje za telo

 

nuxe creme fraiche krema za lice normalna koža

nuxe creme fraiche krema za lice normalna koža

 

nivea kremasti piling za telo sa vitaminom e

nivea kremasti piling za telo sa vitaminom e

 

nivea dezodorans sunshine tropical

nivea dezodorans sunshine tropical

 

essie lak za nokte u ijansi Chinchilly

essie lak za nokte u ijansi Chinchilly

 

caudalie the des vignes gel za tuširanje

caudalie the des vignes gel za tuširanje

 

buter za telo od kokosa dirty works

buter za telo od kokosa dirty works

Fenty Beauty by Rihanna Galaxy kolekcija

by , on
Nov 22, 2017
fenty beauty trophy wife

Paleta i ostatak kolekcije su još uvek dostupni na sajtu za Evropsko tržište: Harvey Nichols

VELIČANSTVENA GALAXY KOLEKCIJA

Ćao Gmine moje!!!! Pišem vam ovaj post u 6 sati ujutro, sa kažiprstom koji je sinoć doživeo mega nesreću sa mojim užasnim prozorom, tačnije praistorijskom kvakom koja je presekla moj precious nokat sa sve gelom na pola!!! It hurts like hell! :/

Međutim, rešena sam da postujem ovo jer kasnim već dosta sa ovim postom i krajnje je vreme da ga objavim (o kakav postojani bjuti soldier)

Ako pratite moj YT kanal sigurno ste videli ovaj video (Za sve informacije o carinjenju i DHL ispostavi, kako sam poručila i kako da izbegnete nepotrebne takse pogledajte video!):

Uzbuđenje je beyond i za to definitivno postoji veliki razlog: Rijanina kolekcija je BEZ GREŠKE!!!

OMG Gmine moje, ja sam ovu kolekciju zavolela na prvi swatch, obožavam je na milion načina, ovo je totalno drugi nivo… Odakle da počnem, boje, kolorit same palete je van svih granica mašte, SVE je ili duochrome, ili maxi shine ili holo glitter u raznim bojama…. San, bukvalno san jedne Gmine. Eto, ne znam kako bih vam drugačije opisala Rijaninu kolekciju!

Kvalitet proizvoda je takođe na zavidnom nivou, kvalitet blendanja senki na koži je savršen, nema trusenja, nema nekih gromuljica koje lete na sve strane – sve je solid i maximalno intenzivno i kada se nanosi na kožu, i posle celog dana nošenja. Čak šta više, meni je još i interesatnije kakav izgled senke daju na očima nakon 10 sati nošenja – glitter je još naglašeniji, ali nežno, definisano i bez da vam se slio po celom licu.

Jednom rečju Rijanina Fenty Galaxy kolekcija je san svake sirene! A mermaid dream!

Ispod su swatchevi svih senki iz palete sa imenima, i namerno sam ih ostavila malo blur da biste videli pun impakt glittera i duochrom nijansi koje oduzimaju dah!

Moj favorit definitivno Cosmic Ocean i Xtra Terrestrial – čista perfekcija za moju boju očiju!

na očima nosim Extra Terrestrial

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi cosmic ocean

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi cosmic ocean

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi jupiter sand

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi jupiter sand

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi lightyear

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi lightyear

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi mars on fire

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi mars on fire

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi meteor crush

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi meteor crush

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi midnight bolt

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi midnight bolt

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi milky way

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi milky way

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi oh zone

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi oh zone

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi planet x

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi planet x

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi space owt

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi space owt

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi sublime

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi sublime

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi ultraviolite

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi ultraviolite

 

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi xtra terrestrial

fenty beauty by rihanna galaxy paleta swatchevi xtra terrestrial

Još jedna stvar koja je bitna da naglasim za paletu: nijanse Oh-Zone i Milky Way redovno koristim poslednjih mesec dana kao hajlajter na jagodicama i odušeim se svaki put jer iako su senke savršeno igraju ulogu hajlajtera i ne stvaraju mi ‘strukturu’ na koži naglašavajući pore i nepravilnosti, ne, one su toliko fine i sve prekriju, koža mi izgleda glatko i sjajno, što ste mogli videti u nekoliko zadnjih makeup tutorijala kada sam snimala close up lica.

oh zone nijansa u galaxy paleti kao hajlajter

oh zone nijansa u galaxy paleti kao hajlajter

 

fenty beauty gal on the moon sjaj za usne

fenty beauty gal on the moon sjaj za usne

Moving on, sledeći dragulj kolekcije jeste sjaj za usne Gal on the Moon!

Prelepa glitterasta eksplozija duochrome pastelne indigo ljubičaste sa primesama zelene i tirkizne, u lila bazi koja jako liči na nijansu iz palete Ultraviolit.

Prelepo senanosi i kao topper na plavu olovku za usne, na matte karmine, i sve tamnije nijanse koje želite da dobiju metalik sjaj ili duochrome efekat, mada savršeno stoji i on it’s own.

ovde nosim Essence olovku u nijansi 15 neke mauve nijanse prilično tople i kada se na nju stavi Gal on the Moon dobije se samo sjaj i nežni glitter – umerena varijanta za every day 😉

 

fenty beauty galaxy paleta pakovanje

fenty beauty galaxy paleta pakovanje

 

fenty beauty hajlajter

fenty beauty hajlajter

 

fenty beauty paleta galaxy imena senki

fenty beauty paleta galaxy imena senki

 

fenty beauty paleta galaxy imena

fenty beauty paleta galaxy imena

 

fenty beauty paleta

fenty beauty paleta

Obratite na savršeni duochromac Space owt na ovoj fotki!!! Aaaa otkidam!

 

fenty beauty trophy wife

fenty beauty trophy wife

Trophy Wife ima zanimljivo ime ali još zanimljiviju nijansu koja savršeno ide na celo telo – isprobala sam, tako da već vidim sebe kako se mackam na leto po ramenima i nogama za bronzed look i glowing summer skin. Takođe, iako je namenjen ženama tamnije kože, i mi blede smo sasvim ok sa jagodicama žutog zlata 😉 Samo u malim količinama (koga ja to zavaravam… ja ništa ne nanosim u umerenim količinama :))

 

fenty paleta galaxy

fenty paleta galaxy

Dizajn pakovanja ima benzin završnicu na sjajnoj plastici koja izgleda stvarno fenomenalno i potpuno se slaže sa tematikom kolekcije – sve je Galaxy! Veoma jedinstvena ideja i čini da ovaj kolekcionarski ajtem ima još veći značaj <3 Nakon nekog vremena morate ubrisati otiske prstića na paleti koja će se neminovno umazati korišćenjem.

Jedina negativna stvar koju moram naglasiti jeste da pakovanje palete definitivno nije pravljeno za nas Gmine koje volimo panddže na rukama! Jako se teško otvara sa dugačkim noktima i potrebno je strpljenje – u suštini to i jeste pohvala jer je pakovanje kvalitetno, skupoceno i neće vam se otvoriti u tašni…

gal on the moon sjaj za usne cetkica

gal on the moon sjaj za usne cetkica

gal on the moon sjaj za usne swatch

gal on the moon sjaj za usne swatch

Ovako izgleda Gal on the Moon sjaj za usne kada se malo izblenda u tanji sloj.

 

galaxy paleta fenty beauty poledjina

galaxy paleta fenty beauty poledjina

 

galaxy paleta

galaxy paleta

 

Da da… to je to uzbuđenje za kojim je poludela cela beauty zajednica na svetu!!!!

 

 

pakovanje trophy wife hajlajter

pakovanje trophy wife hajlajter

Detalji na dizajnu pakovanja Trophy Wife hajlajtera su zapanjujući – čak je i bela plastika duochrome gitter kada se presijava na svetlu! OMG ja sam u raju!

 

Ovo sam ja, veoma srećna iako sam spržila sve pare na Rijanin kolekšn – Damn it Ri-Ri, why is it soooo good!? <3 😀

 

trophy wife fenty by rihanna swatch

trophy wife fenty by rihanna swatch

 

trophy wife fenty poledjina pakovanja

trophy wife fenty poledjina pakovanja

 

trophy wife pakovanje

trophy wife pakovanje

 

trophy wife poledjina hajlajtera

trophy wife poledjina hajlajtera

Za sve informacije o carinjenju i DHL ispostavi, kako sam poručila i kako da izbegnete nepotrebne takse pogledajtevideo!

Biobaza Preparativa

by , on
Oct 22, 2017

Ćao Gmine!

Danas otvaramo PR paket brenda Biobaza.

Ako ste pratili moj kanal ovog leta, mogli ste uživati uz njihove proizvode za sunčanje i negu tela nakon sunčanja. Ukoliko ste propustili taj video …

 

Ovaj put dobila sam od njih gomilu dragocenih proizvoda i svi su namenjeni za negu kože, čišćenje, hidrataciju. Ambalaža je fantastična kao i uvek. Jednostavna, clean lines, minimal i veoma modernog izgleda za brend koji se bavi proizvodnjom kozmetike prirodnog porekla, jer obično herbalna kozmetika većinom ima ružnu ambalažu nažalost 😉

Na stranu ambalaža, kvalitet ovih proizvoda je fantastičan – favorit iz letnje kolekcije mi je njihova S.O.S. krema tj. jogurt za negu kože nakon sunčanja! A za nove favorite stay tuned na mesečnim favoritima:)

 

Mix micelarnih voda sa infuzijom kamilice i krastavca (nije potrebno ispirati lice)

 

3u1 Krema za uklanjanje make-upa, čišćenje i negu lica, može se koristiti svakodnevno i prikladna je za sve tipove kože.

 

Ulje za pranje i negu brade, nežno masirati a zatim isprati. Miriše predivno, Ivan je zadovoljan! <3 🙂

 

Micelarno ulje za čišćenje lica

Blagi gel za čišćenje osetljive kože lica

 

Krema protiv bora sa ozoniranim arganovim uljem (pogodna i za masnu kožu)

 

Ova teglica miriše kao livada kamilice – bukvalno! Takođe je za osetljivu kožu, sa smiljem i kamilicom

Univerzalna krema pogodna za masažu 😉

Najčešća pitanja na Biobaza sajtu

Ako želite da pročitate više o kompaniji Biobaza

Catrice nove kolekcije noviteti

by , on
Oct 10, 2017

Ćao  Gmine!

Ako ste gledali moj kanal Vina od samog početka znaćete da je Catrice Sun bronzer dugo vremena bio i ostao jedan od mojih omiljenih bronzera u drogerijskoj kategoriji. Taman dovoljno sjaja, šljokica i blage bronzano čokoladne boje, ma savršen za svaki dan!

Essence nova kolekcija Coast n’ Chill -PR paket

by , on
Oct 10, 2017

Ćao Gmine!

Danas uživamo u fotkama nove Essence kolekcije Coast’n’chill! Kolekcija je prelepa i puna holo momenata na koje sam odlepila 😀

Najbitnija stvar koju moram da kažem jeste da se proizvodi za lice blendaju fantastično! Hajlajteri su fenomenalni, prilično neutralni – i tamniji i svetliji ten mogu da uživaju, a tek holo krem hajlajter – savršenstvo!

 

Hajlajter ima tri nivoa ‘šljašta’ 😀 kako ja to volim da kažem, tj. imate jačinu za svačiji ukus: u sredini je neutralna nijansa koja nema shimmer i stvorena je za dnevnu varijantu kada ne želite da sijate kao novogodišnji ukras, ali opet želite da hajlajtujete svoje lice i da ono ne bude flat, zatim nijansa sa leve strane je nešto veći sjaj, a desni pan sadrži VEOMA sjajnu i šljokičastu nijansu koja je naravno moja omiljena – zlatna ali ne pepeljasta na svetlom tenu.

Ovo pakovanje rumenila je preslatko i podseća na one drevne Giordani kuglice iz Oriflame koje smo kupovali pre sto godina 😉 Rumenilo je nežne kajsijaste boje i ima blagi sjaj.

 

Ruževi iz matte kolekcije su potpuno u mom fazonu, veoma su intenzivni, boje su čudne i stvorene za jednu sirenu 😉 Teget plavi mi jee omiljeni, a ljubičasti sam nosila u videu kao bazu za ljubičasti lip paint na fotki spod.

Ljubičasti je sedefaste završnice, a pink je opaque kremast i veoma intenzivne boje.

 

 

 

 

 

 

 

Huda Beauty Desert Dusk Paleta Senki i Huda Beauty Textured Shadows paleta

by , on
Oct 8, 2017
huda desert dusk paleta

 

Drage Gmine! Danas sam objavila novi video na mom YT kanalu Vina i mnogo sam happy zbog toga jer po prvi put na svom kanalu recenziram high end paletu i to baš Huda Beauty Desert Dusk!!! OMG!!! Koliko je samo presavršena ne mogu vam dočarati niti videom niti fotkama, od pakovanja pa do samih završnica i boja senki… pa to je čarolija! Duohrom nijanse znate da su moje omiljene i ne mogu da im odolim, ali i ove sedefaste su prejake… Identična stvar i sa mat nijansama koje su se zblendale together u par sekundi! Nikada se brze nisam našminkala nego sad! Pigmentacija na nivou beyond a ne truse se ni!

Zaista vredi 56funti i ne kajem se što sam platila toliko. Sviđa mi se i što su ubacili ogledalo u ovu novu i što je pakovanje modernije i unikatno.

Svoje palete poručila sam sa Selfridges sajta i došle su mi za samo par dana DHL isporukom. Intersantna činjenica je da se prilikom kupovine na sajtu obračunava carina, oni ti uredno odbiju britanski porez, primene naš i primene carinu, tako da to što platiš na sajtu to je to, nema nikakvih dodatnih troškova. Kada pošiljka stigne ne plaćaš više ništa, ovo nisam videla ni na jednom drugom sajtu i stvarno sam impresionirana uslugom. Još jedna bitna stavka je da pošto je sve hiper legalno, DHL čak i ne otvara pošiljku!!! Znači dobila sam u originalnom pakovanju, bez odvratnih poštinih traka za lepljenje, a s obzirom da je ceo paket bio upakovan u custom kutiju ovo je bio baš bitan detalj, a i ono kad znaš da ti niko nije čačakao tvoje prešs stvarčice, lep je osećaj 😀

 

huda beauty desert dusk paleta i huda beauty prva paleta textured shadows poredjenje swatchevi na suncu

huda beauty desert dusk paleta i huda beauty prva paleta textured shadows poredjenje swatchevi na suncu

 

huda beauty desert dusk paleta i huda beauty prva paleta textured shadows poredjenje swatchevi

huda beauty desert dusk paleta i huda beauty prva paleta textured shadows poredjenje swatchevi

 

huda beauty textured paleta rose gold edicija

huda beauty textured paleta rose gold edicija

 

huda beauty textured palette pakovanje kutija

huda beauty textured palette pakovanje kutija

 

huda desert dusk paleta poledjina

huda desert dusk paleta poledjina

 

huda desert dusk paleta senki makeup look

huda desert dusk paleta senki makeup look

Nijanse koje sam koristila:

baza senka Desert Sand

prelazna senka Amber

Crease senka Saffron

unutrašnja polovina kapka Blood Moon

sredina kapka Cosmo šljokice

 

huda desert dusk paleta senki pakovanje kutija

huda desert dusk paleta senki pakovanje kutija

huda desert dusk paleta senki pakovanje

huda desert dusk paleta senki pakovanje

huda desert dusk paleta senki

huda desert dusk paleta senki

huda desert dusk paleta

huda desert dusk paleta

huda desert dusk

huda desert dusk

 

Pakovanje prve Huda Beauty Textured Shadows palete i pakovanje nove Desert Dusk palete

Zašto je Dobro Napraviti Pauzu

by , on
Oct 5, 2017

Ćao Gmine!

Ovaj post sam želela da vam napišem još pre jedno mesec dana, ali kao što kaže mudra Louise Hay: Sve se dešava u savršenom momentu. Duboko verujem u to i zato nemam tendenciju da žalim za stvarima u životu, da se kajem i ubijam sebe u pojam eh da sam samo tad znala, imala, uradila to i to… Mislim da je kajanje najveći mogući vaste of time, jer svako iskustvo nas uči lekcijama mudrosti i te lekcije ne možemo preskočiti koliko god to želeli. Često govorim sebi afirmaciju koja me iznova oživi kad god je ponovim u sebi:

Zahvalna sam na svemu što imam. Hvala ti živote na svim mojim iskustvima. Hvala ti na prošlosti i svemu što sam naučila od nje. Hvala ti na svemu što me okružuje sada u ovom trenutku, zahvalna sam. I hvala ti na svim divnim iskustvima koja mi dolaze i kojima se radujem. Hvala ti.

OMG. Kako moćno morate priznati! Kakve moćne rečenice koje me uvek isčupaju iz victim thinking raspoloženja. Daju mi kontrolu, moć i radost. Obožavam ove afirmacije.

Uglavnom, shvatili ste poentu – ne volim da se kajem i žalim za ničim u životu jer mi to ne dopušta da idem dalje, da uživam. A ja mnogo volim da uživam 😀 I kada kažem kajanje, ne mislim na pokajanje, to su dve vrlo različite stvari.

‘As I forgive myself it becomes easier to forgive others.’ – Louise Hay

 

Aktivno se bavim YT već 8 godina, i kada kažem aktivno mislim stvarno AKTIVNO. Znači postujem videe svakodnevno, snimam svakodnevno, tražim inspiraciju, kreiram, čitam… I definitivno kada nešto voliš kao što ja volim snimanje videa, onda ti vreme leti brzo. Kada je uzbuđenje konstantno i sve ti je interesantno (bogte još se i rimuje) nema mrzovolje, nema pauze, bukvalno se hraniš i duhovno i mentalno od zadovoljstva onoga šta stvaraš – u mom slučaju je to stvaranje novih videa za Vas. Volim da kreiram.

Međutim, iako je ovo posao mojih snova, i sve zvezde su se poklopile za mene, ovo nisu samo unicorni i duge, nisu sve leptirići i povetarci. U ovom poslu, kao i svuda postoje oluje. Uragani, vulkani… ma cunamiji! Postoje i ups and downs, postoje greške, postoje teški trenutci, umor, žrtvovanja, sati i sati editovanja, mentalni izazovi ‘prekidača’, ako ne znate šta je to reći ću vam: to vam je najprostije rečeno situacija kada imate žestok raspored snimanja a upravo ste se posvađali sa partnerom, plačete i pokvarili ste svu šminku koju ste pažljivo crtali poslednjih sat vremena, ili recimo kada ste ustali na levu nogu i ništa vam ne ide, sve izgleda depresivno i sjebano a vi znate da za koji minut kamera ide record i svi očekuju vaš osmeh Pozdrav moje drage Gmine! i ne zanima ih vaša tuga, svađa, depresivan dan… Vi ste njima pozitivno svetlo u danu, ventil pozitive i prilika da na deset minuta (u mom slučaju barem 10 ;)) zaborave svoje svađe, depresije i probleme… E to je pritisak, žešći.

I sve to crpi energiju i vreme. Snagu i volju. I ne može da traje beskrajno bez prekida.

 

Take time to slow down and smell the roses

 

E pa ja to nisam znala, i tačnije nisam htela sebi da priznam. Iako mi je Ivan ponavljao to bezbroj puta: Odmori se Vina, napravi pauzu, šta si se tolko zapucala odmori, neće ti pobeći YT nigde, odmori, odmori, odmori…

Mislim da se ne lažemo, osećala sam ja da sam već premorena, ali to je bila misao samo na sekund, nakon čega bih samo prevrnula očima i rekla Ivanu da ne smara. I to je tako trajalo, poslednje dve godine. Stalno u žurbi, stalno pod pritiskom, stalno u nekom hastle modu. Pogotovo još kada sam pokrenula svoj beauty shop sa BeautyUK kozmetikom – uf to je bilo padanje uzduž i popreko! Panika, panika, panika!

 

 

Ja imam jednu osobinu koju sam mislim nasledila od moje mame, a ona od moje pokojne baka Zoki, a to je vojnička disciplina, ona bolesna, nemilosrdna, militarna. Ali bukvalno. Dajem je i sama, a nažalost, očekujem je i od drugih. Ne znam da vam objasnim to, to je kao neki poremećaj u glavi, konstantna tendencija da se stvari rade onako kako plan nalaže, dogovor, zamisao. I nema odstupanja, makar letele glave, makar napolju lila kiša, makar se usput na tom putu do cilja shvatilo da je bolje raditi stvari drugačije, ili da je potrebno promeniti plan, ili da to jednostavno nije dobro za mene, ne prija mi, ne utiče pozitivno, nema smisla, nema poente… Ne, ne i ne! Ako ne završim to automatski sam fail, i nemam osećaj postignuća. Bez obzira na okolnosti. Ma čuj, okolnosti ne postoje u tom svetu, samo cilj koji moram da završim, kao mašina. Uh, naježim se samo dok vam opisujem to stanje 😀

I naravno, nemojte me pogrešno razumeti, naravno da je upornost pozitivna osobina, ali verujte mi ovo je upornost na steroidima puta bilion volti! Ovo je diskonekcija i potpuna ne ljubav prema sebi. Apsolutni neglect svog bića. Kamikaza mode.

 

 

E to je postao moj svakodnevni vibe. I iako sam uživala u svom poslu, sve je počelo da me guši, opterećuje, pritiska i bila sam očajna za malo ‘svežeg vazduha’ u svojoj glavi. Mesta da dišem, mesta da se podsetim ko sam, gde idem, i šta me motiviše. Šta je ono šta volim, i da li to uopšte još uvek volim, ili sam se usput promenila a da nisam ni primetila. Još na početku ove godine u jednom od svojih prvih videa rekla sam sebi da jedna od mojih novogodišnjih rezolucija jeste da sebi obećavam da ću u toku godine odvojiti mesec dana pauze od virtuelnog sveta. Tada dok sam to izgovarala, tačno se sećam, nisam ni sama verovala u to da je tako nešto i moguće da postignem, ali sam iskreno osećala da bi bilo dobro za mene.

Počele su da mi se javljaju čudne misli: a kako bi bilo da sam ostala samo konzumer YT, gledalac, onaj koji komentariše druge, posmatra sa bezbedne fotelje, iza svoje tastature i monitora… da nikada nisam ni počela da snimam, kako bi to bilo? Da li bi bila srećnija?

Početkom leta ta teskoba je bila toliko očigledna i jaka da sam počela da mrzim i sebe i svoj posao, a to je osećanje za koje NEMA mesta u mom životu – odmah sam reagovala.

 

Ponekad je potrebno zastati i pojesti jedan plazma keks 😉

 

I nisam se pokajala! Početkom jula snimila sam svoj poslednji video i odlučno isključila kompjuter, spakovala kameru u fijoku, telefon… Dobro ne bukvalno, ipak sam malo plovila internetom ali samo kao pasivni posmatrač, kreativac koji crpi inspiraciju, potpuno ispražnjena baterija koja se upravo plagovala i sada spava dok ne dođe ponovo do 100%

Prvih nedelju dana mi je bilo čudno, u najmanju ruku… Prvo me je grizla savest, vreme prolazi a ja ne snimam aaaaa! Vreme na YT prolazi brzinom svetlosti, mnogo brže nego realno vreme… ili se to nama yterima barem čini, slušala sam nedavno Felixa da priča o tome (Pewdipie). Ne znam čudno je to, i totalno OCD.

Kako je vreme prolazilo polako sam se opuštala i počela da po prvi put posle dugo dugo vremena razmišljam – o sebi. Woow. Kakav breaktrough. Najnormalnija ljudska potreba, a meni je bila kao da je doživljavam po prvi put. Mhmmmm, život može i ovako da funkcioniše – lagano. I to je sasvim u redu.

Počela sam ponovo da čitam, imala sam odjednom vreme da istražujem sebe. Podsetila sam sebe na stvari koje sam potpuno zaboravila. Otvorila sam vrata za milion novih ideja i mogućnosti. I ne mogu vam objasniti šta su ta dva meseca učinila za mene. Bukvalno sam oživela, i pred kraj odmora već sam gorela da snimam ponovo i postujem na YT kanalu. Samo sebe sam ponovo uzbudila i zapalila vatru kreativnosti.

Kako jednostavno, a toliko bitno – zastati na momenat i upitati sebe par jednostavnih pitanja. Nigde ne žurimo, nigde ne treba da stignemo. Upravo tu gde smo sada je sasvim savršeno i baš u pravom momentu smo ovde i trebali dabudemo. Uvek kontrolišeš samo jednu jedinu stvar a to je ovaj sadašnji momenat – SADA. To je jedino kraljevstvo kojim vladamo i gde samo mi donosimo odluke u svakom datom momentu.

Divno je biti kreativan, spavati samo četiri sata dnevno, posvetiti svo vreme poslu koji voliš, ali once in a while moraš zastati i posvetiti se samo sebi. Tako ne gubiš ništa, naprotiv dobijaš mnogo više jer imaš novu snagu za sve izazove ispred sebe i jasniju viziju za budućnost svojih ciljeva.

 

život me voli i podržava u svakom momentu!

 

 

 

 

Kolektivni Haul Septembar

by , on
Sep 25, 2017

Ćao Gmine!

Danas za vas imam milion i jedan link za nove stvarčice koje su mi pristigle u poslednje vreme. Nadam se da ćete uživati!

Ispod svaki fotkice stoji link koji vas direktno vodi do proizvoda.

Ako ne znate, imam na mom YT kanalu jednu plejlistu gde možete pogledati i ostale videe iz ovog serijala ako ste koji propustili 😉

Moram da napomenem da su stvari iz Jasmila na ovom linku jer za njih nemam fotkice.

Makeup koji nosim u videu

(NAPOMENA: proizvode označene sa zvezdicom možete pogledati u trenutnom challeng-u Finish 13 by Halloween)

ruž: Golden Rose matte tečni ruž u nijansi 20

Puder tečni: Bourjois Healthy Mix nijansa 52 vanilla*

Kameni puder: Maybelline Fit Me nijansa 315*

Bronzer: Essence Blogers Secret paleta*

Hajlajter: NYX paleta Butt Naked

Rumenilo: NYX paleta Butt Naked

Plava olovka donji kapak: Golden Rose 421

Senka plava: Sleek Makeup paleta Sunset

Oči: Sleek Makeup paleta Sunset + Essence Blogers Secret paleta* + Essence tečna senka 05 China’s Groove*

Obrve: Essence brow gel u nijansi 01 Brown* + Istoimena olovka* + NYX paleta Butt Naked

Maskara: Essence Volume Stylist*

ecotools sponge sunđer

ecotools sponge sunđer

ecotools sunđer konjak

ecotools sunđer konjak

 

bourjois stick konsiler 01 ivoire

bourjois stick konsiler 01 ivoire

eucerin gel za intimnu negu

eucerin gel za intimnu negu

 

 

la roche posay lipikar gel lavant

la roche posay lipikar gel lavant

la roche posay lipikar losion za telo

la roche posay lipikar losion za telo

 

loreal paris matte lip paint u nijansi 212 nudeist

loreal paris matte lip paint u nijansi 212 nudeist

 

 

 

max factor honey lacqueer sjaj za usne

max factor honey lacqueer sjaj za usne

 

max factor prajmer za lice smooth miracle

max factor prajmer za lice smooth miracle

 

maybelline master blush paleta rumenila

maybelline master blush paleta rumenila

Swatch palete:

revlon stik puder insta fix photoready

revlon stik puder insta fix photoready

 

revlon ultra hd lip color mat ruž

revlon ultra hd lip color mat ruž

 

rt bjuti blenderi

rt bjuti blenderi

 

vichy krema za pranje kose dercos

vichy krema za pranje kose dercos

 

yesss šnalice klipse za kosu

yesss šnalice klipse za kosu